Il Grand' Inquisitor

Bayreuth - Live dabei !

Wolfgang Wagner is nog tot eind deze zomer de officiële leider van de Bayreuther Festspiele. Ondertussen worden zijn twee dochters, Katharina en Eva, in positie gebracht om nadien de fakkel over te nemen. Maar desalniettemin lijken de Festspiele toch stilaan de weg naar de 21ste eeuw te zoeken. Dat blijkt al uit hun website, die binnenkort in een nieuw kleedje gestoken wordt.

Het is ook bekend dat Katharina Wagner de Bayreuther Festspiele toegankelijker wil maken voor meer Wagnerliefhebbers. Vorig jaar liet ze al een ballonnetje op om bepaalde voorstellingen live uit te zenden op een groot scherm in Bayreuth. Maar de keuze blijkt dus op internet gevallen te zijn. Op 27 juli zal haar productie van Die Meistersinger von Nürnberg, die vorig jaar heel wat stof liet opwaaien, live uitgezonden worden via internet. De hoofdrollen worden gezongen door Franz Hawlata (Hans Sachs), Klaus Florian Vogt (Walther von Stolzing), Michael Volle (Sixtus Beckmesser) en Michaela Kaune (Eva).

Ze hebben zelfs een aankondigingsfilmpje geplaatst op YouTube, met als veelbelovende openingszin "Festspiele für Jedermann". Klinkt goed... er is slechts nog een klein detail. Je moet je vooraf aanmelden voor een van de tickets, die te koop zijn voor het slordige bedrag van - slik - 49 euro. Je krijgt daar ook wel een exclusieve "backstage tour" voor en de mogelijkheid om de voorstelling een tweede keer te bekijken in de loop van de week na de voorstelling. Bandbreedte heeft uiteraard een kost, maar 49 euro om de voorstelling twee keer te kunnen zien op een schermpje op je PC met een schamele geluidskwaliteit van 64 kbps, vind ik wel zwaar overprijsd.

Publicatie: zaterdag 28 juni 2008 om 12:53
Rubriek: Nieuws