Il Grand' Inquisitor

Opéra Royal de Wallonie 2022-2023

Met als thema "De différents regards" is het volgende seizoen van de Waalse Opéra een overgangsseizoen. Enerzijds zijn er een reeks opera's die nog door wijlen Stefano Mazzonis ingepland waren, inclusief een aantal opera's die tijdens culturele lockdowns geannuleerd werden. Anderzijds voegt de nieuwe intendant ook al een paar nieuwe producties toe.


(foto © Fiorenzo Niccoli)

Het Italiaanse repertoire is, zoals gewoonlijk, weer goed vertegenwoordigd met twee vroege Verdi's (Alzira en "I Lombardi"), twee belcanto-opera's ("Il turco" en "La sonnambula") en "Adriana Lecouvreur". Ook het Franse repertoire is van de partij met Lakmé, Hamlet, "Dialogues des Carmélites", en "La vie parisienne" voor de kerstperiode... waarin we veel Belgische zangers terugvinden.

Met "La clemenza di Tito" is er ook één, weliswaar concertante, Mozart met een sterbezetting: John Osborn (Tito) en Cecilia Bartoli (Sesto). Ze hebben weer een paar grote namen kunnen strikken... met als meest opvallende naam die van Placido Domingo voor een concert onder de muzikale leiding van de nieuwe chef-dirigent Giampaolo Bisanti. In Luik blijkt Domingo trouwens nog altijd een tenor te zijn ?

Opera:

Concert:

Publicatie: dinsdag 17 mei 2022 om 09:19
Rubriek: Toekomstmuziek