Il Grand' Inquisitor

La bohème in San Francisco

Net zoals verleden jaar in München, staat in San Francisco ook La Bohème op het programma... ondanks de zomerse temperaturen.

De productie van Mark Lamos is een herneming die oorspronkelijk gemaakt was voor het Orpheum, een art-deco theater op Market Street waar de voorstellingen doorgingen tijdens de renovaties aan het War Memorial Opera House. De productie werd nu getransponeerd naar het veel grotere podium van de opera. Het is een heel traditionele productie, die aantoont dat dit niet automatisch synoniem hoeft te zijn met oubollig.

Het "tweede" koppel - Musetta en Marcello - was een stuk overtuigender dan het koppel waar het eigenlijk om gaat. In de eerste plaats door de luxe-bezetting van Anna Netrebko als Musetta. Haar wals was ronduit schitterend. Scott Hendricks speelde op hetzelfde niveau. Frank Lopardo was een degelijke Rodolfo, maar ook niet meer. Elena Prokina heeft nog altijd intonatieproblemen.

Na twee voorstellingen gehoord te hebben in het operahuis van San Francisco begin ik wel problemen te hebben met de akoestiek. Voor het orkest is het allemaal wel in orde, maar de balans met de zangers is niet altijd optimaal.

Publicatie: zondag 27 juni 2004 om 01:21
Rubriek: Opera