Il Grand' Inquisitor

Alessandra Volpe in Wexford

Het recital van de Italiaanse mezzo Alessandra Volpe in de St. Iberius-kerk bestond grotendeels uit opera-aria's. Ze werd aan de piano begeleid door Tina Chang.

Het is niet moeilijk om in Alessandra Volpe een Carmen te zien. Het is een van haar fetisjrollen en tijdens het eerste deel van het recital passeerden de vier Carmen-aria's. In de Habanera en Seguidilla verleidt ze met haar donkere mezzo, Les tringles des sistres tintaient was een wervelwind. Ze zong een ontroerende Air des cartes met mooie diepe fagotklanken voor het slot "toujours... la mort".

Gounods Sappho is veel minder bekend, maar de slotmonoloog O ma lyre immortelle is wel af en toe te horen op een of andere CD. Volpe zingt de aria met een perfecte beheersing van de lange bogen, brengt stuwing aan in haar frasering en eindigt de aria met een hartverscheurend "Je vais dormir pour toujours dans la mer". Ze sloten het concert af met een een selectie Napolitaanse liederen. Ondertussen begonnen haar hoge noten wat hard te klinken... misschien niet geheel verwonderlijk na een reeks grote aria's.

Publicatie: vrijdag 3 november 2017 om 18:30
Rubriek: Liedrecital