Il Grand' Inquisitor

Stéphane Degout in het Conservatorium

Voor het recital van Stéphane Degout en Cédric Tiberghien week de Munt deze keer uit naar de zaal van het Brussels Conservatorium... een ijskoud Conservatorium.


foto © Julien Benhamou

Stéphane Degout heeft al verschillende liedrecitals gegeven in de Munt en deze keer bracht hij een volledig Frans programma met liederen van Poulenc en Ravel. De rode draad in de Poulenc-helft waren de gedichten van Guillaume Apollinaire. Degout liet zelfs halverwege een opname van Apollinaire zelf horen die het gedicht "Le Pont Mirabeau" voordroeg.

Ze begonnen met de miniatuurtjes van Le bestiaire en de even bekende cyclus Banalités. Maar ook vrij onbekende cycli zoals Calligrammes of Quatre poèmes stonden op het programma. Degout is een voorbeeldige liedzanger. Zijn dictie is perfect, hij maakt contact met het publiek, hij verstopt zich niet achter een partituur en hij zingt met een mooie bariton, al klinkt zijn hoogte soms genepen. Maar toch kon hij mij op geen enkel moment ontroeren of overtuigen om hem te volgen op zijn reis.

Voor na de pauze keek ik uit naar Ravels Chansons Madécasses, maar de koude dwong me om warmere oorden op te zoeken...

Publicatie: donderdag 9 februari 2017 om 19:29
Rubriek: Liedrecital