Il Grand' Inquisitor

Lucia di Lammermoor in Luik

De première van Lucia di Lammermoor in Luik begon ook met een minuut stilte naar aanleiding van de aanslagen in Parijs waarbij twee Luikenaars omgekomen waren. De productie van Stefano Mazzonis di Pralafera is mooi en verzorgd, de bezetting was een zware teleurstelling.

Als de Raimondo - gezongen door Roberto Tagliavini - de beste zanger van de avond is, dan heeft de voorstelling een probleem.

Gezien haar voorgeschiedenis had ik wel hoge verwachtingen voor de Lucia van Annick Massis, maar ze haalde niet het niveau van bijvoorbeeld een paar maanden geleden. Alle noten zijn er nog, maar ze hebben geen glans. In de hoogte klinkt ze breekbaar en de coloraturen worden omzichtig benaderd. Ook interpretatief bleef ze benedenmaats met bijvoorbeeld een scène met Enrico zonder vuur. Ik hoop dat ze gewoon een mindere dag had, want het zou spijtig zijn als zo'n mooie zangeres nu al uitgezongen zou zijn.

De rest van de bezetting kon me ook niet overtuigen. Celso Albelo zingt Edgardo met een redelijk robuuste stem maar benadert zijn hoge noten op onorthodoxe manier. Ivan Thirion zong een zwakke Enrico met een monotone stem die nauwelijks draagt. Pietro Picone was een Arturo om snel te vergeten... net als de rest van deze voorstelling.

Publicatie: woensdag 18 november 2015 om 17:33
Rubriek: Opera