Il Grand' Inquisitor

Opéra Royal de Wallonie 2015-2016

Het seizoen van de Waalse Opéra ziet er weer heel klassiek uit met een dominant Italiaans programma, maar met toch een paar weinig gepeelde werken. Er zijn weinig verrassingen bij de regisseurs, met bijvoorbeeld vier producties van de intendant...

De meest opvallende productie is het tweeluik bestaande uit Il segreto di Susanna en La voix humaine. Deze productie van Ludovic Lagarde was eerder al te zien in de Opéra Comique. Dit is een aanrader, vooral omdat ze in Luik ook Anna Caterina Antonacci hebben kunnen strikken voor zowel Susanna als Elle.

De tweede rariteit is Manon Lescaut... in de versie van Auber. Sumi Jo zingt de titelrol in een productie van Paul-Émile Fourny. Rossini staat twee keer op het programma. La scala di seta wordt niet zo vaak opgevoerd. In Luik is het een productie van Damiano Michieletto. In Il barbiere di Siviglia zingen twee Belgen de hoofdrollen: Lionel Lhote als Figaro en Jodie Devos als Rosina.

Er staan ook twee Verdi's op het programma. Als vroege Verdi is de keuze gevallen op Ernani in een productie van de oud-intendant Jean-Louis Grinda. De solisten zijn Gustavo Porta (Ernani), Elaine Alvarez (Elvira) en George Petean (Don Carlo). Verder wordt nog eens La traviata hernomen met een dubbele bezetting. Ook La bohème heeft een dubbele bezetting. En in Lucia di Lammermoor wordt het uitkijken naar de Lucia van Annick Massis. Deze drie opera's zijn allemaal producties van Stefano Mazzonis di Pralafera.

De enige Duitstalige opera is Die Zauberflöte in de herneming van de productie van Cécile Roussat en Julien Lubek, die eerder in de tent te zien was. Anne-Catherine Gillet zingt Pamina, Anicio Zorzi Giustiniani is Tamino en Mario Cassi is weer Papageno.

Tenslotte moeten ook de concerten met Olga Peretyatko en Elina Garanca vermeld worden...

Publicatie: woensdag 29 april 2015 om 15:00
Rubriek: Toekomstmuziek