Il Grand' Inquisitor

Orange - La traviata

Deze zomer zijn er weer twee operaproducties te zien in het amfitheater van Orange. In augustus is dat "Cav-Pag" met de onvermijdelijke Roberto Alagna. Vorige week ging La traviata de confrontatie met de antieke muur aan. Het Orchestre Philharmonique de Radio France werd geleid door Myung-Whun Chung.

Een intieme opera als La traviata is op het eerste zicht een van de minst evidente keuzes uit het Verdi-repertoire om op te voeren in de open lucht. De regisseur Frédéric Bélier-Garcia lijkt toch een redelijk degelijke enscenering gemaakt te hebben, alhoewel sommige critici opmerken dat ze vooral voor de tv-camera's gemaakt werd.

In zo'n amfitheater worden de zangers toch gereduceerd tot mieren en moeten ze het vooral van hun stem hebben. De Violetta, Patrizia Ciofi, liet voorafgaand aan de voorstelling in een interview in Le Figaro optekenen dat "je fais du théâtre à travers la voix". Daar lijkt ze in geslaagd te zijn. Ook de jonge tenor Vittorio Grigolo zong een elegante Alfredo. Marzio Giossi leek minder indruk gemaakt te hebben als Giorgio Germont.

Publicatie: zaterdag 18 juli 2009 om 18:21
Rubriek: Nieuws