Il Grand' Inquisitor

La vie Parisienne in Luik

Mijn laatste voorstelling dit jaar vond in Luik plaats, waar de Waalse Opera voor hun traditionele eindejaarsoperette Offenbachs La vie Parisienne opvoerde.

De productie was van de hand van Jérôme Savary. De voormalige directeur van de Opéra-Comique heeft deze voorstelling verschillende jaren op rij letterlijk tientallen keren opgevoerd in Parijs. Het resultaat is een goed gerodeerde show die nooit stilvalt en perfect getimed is. Er zitten bijna onvermijdelijk een aantal goedkope grappen in. Maar het zijn de spectacularie cancans, gechoreografeerd door Nadège Maruta, die het beste deel van de avond uitmaken.

Op vocaal vlak is er weinig te rapen, vooral de vrouwelijke hoofdrolspelers zijn lichtjes rampzalig. Patricia Fernandez zingt Métella met een lelijke nasale klank en Patricia Samuel (Gabrielle) schakelt te hoorbaar van register naar register. Catherine Dune is min of meer aanvaardbaar als La baronne de Gondremarck. De beste stem is nog die van Sophie Haudebourg die het relatief kleine rolletje van de kamermeid Pauline zingt. Bij de mannen is het iets beter gesteld met vooral Pierre Doyen als de dandy Raoul de Gardefeu.

Publicatie: donderdag 27 december 2007 om 11:22
Rubriek: Operette