Il Grand' Inquisitor

Salzburg - Der Freischütz

De derde nieuwe productie van de Salzburger Festspiele ging door in het "Haus für Mozart", het gerenoveerde vroegere Kleines Festspielhaus, weliswaar niet met Mozart, maar met Weber en zijn Der Freischütz.

Alhoewel... of er nog sprake kan zijn van Webers Freischütz is nog maar de vraag. De regisseur Falk Richter heeft het libretto herschreven om de "oubollige" teksten wat te moderniseren. Na zijn interview in De Presse leek een schandaal dan ook onvermijdelijk. Een van zijn grootste aanpassingen ligt in de figuur van de duivelse Samiel. Deze rol werd zo uitgebreid dat het bijna de hoofdrol wordt. Er werd dan ook de acteur Ignaz Kirchner voor geëngageerd.

Het hoofdkoppel Max en Agathe werd door het koppel Peter Seiffert en Petra Maria Schnitzer vertolkt, blijkbaar met succes. Kaspar werd gezongen door John Relyea, en Aleksandra Kurzak zong Ännchen. De recensenten kunnen het blijkbaar niet eens worden over het orkestrale deel. Markus Stenz, de muziekdirecteur van Keulen, dirigeerde de Wiener Philharmoniker.

Recensies:

Publicatie: maandag 6 augustus 2007 om 12:28
Rubriek: Nieuws