Il Grand' Inquisitor

München - Alice in Wonderland

De Münchner Opernfestspiele is een operafestival dat aansluit bij het normale operaseizoen van de Bayerische Staatsoper. Tijdens het festival wordt meestal een "best of" van hun producties voorgesteld en een aantal voorstellingen worden op groot scherm op de Max-Joseph-Platz voor het Nationaltheater getoond. Traditioneel wordt het festival op 31 juli afgesloten met een voorstelling van Die Meistersinger von Nürnberg.

Zaterdag werden de Festspiele echter geopend met een wereldcreatie. De Koreaanse Unsuk Chin componeerde een opera op het verhaal van Alice in Wonderland. De muziekdirecteur van de Staatsoper, Kent Nagano, leidde de voorstelling die geregisseerd werd door Achim Freyer.

In de bezetting vinden we Sally Matthews als Alice. De andere zangers zingen meestal verschillende rollen. Zo zal Andrew Watts onder andere het Wit Konijn zingen, Dietrich Henschel zal te horen zijn als de Mad Hatter, en ook Guy De Mey treedt aan in verschillende partijen. De veterane van het gezelschap is Gwyneth Jones in de rol van de Hartenkoningin.

Op de website van de Festspiele kan je een stukje video bekijken van het werk. De Bayerische Staatsoper heeft ook een Opern.TV met een documentaire waarin de componiste, de regisseur en Sally Matthews aan het woord komen.

De première blijkt redelijk wat reacties opgeroepen te hebben bij het publiek... vooral ten opzichte van de componist en de regisseur.

Recensies:

Publicatie: zondag 1 juli 2007 om 16:29
Rubriek: Nieuws