Il Grand' Inquisitor

Aix - Die Walküre

Tijdens de zomermaanden is er in België niet veel te beleven op operavlak. Maar er zijn genoeg Europese operafestivals in allerlei vormen en maten om die leemte op te vullen.

Ik kan natuurlijk niet naar alle festivals gaan die ik zou willen bezoeken. Dit jaar heb ik uiteraard weer de Schubertiade Schwarzenberg gepland, maar ook een bezoekje aan de Münchner Opernfestspiele staat in mijn agenda. Daarnaast zal ik hier de komende maanden doorverwijzen naar wat er zoal gebeurt in Salzburg, Aix, Bayreuth, Pesaro, Glyndebourne, ... verzameld in de nieuwe rubriek "Festivalnieuws".

Dat Bernard Foccroule directeur is geworden van het Festival d'Aix-en-Provence zal iedereen ondertussen wel weten. Vrijdag ging daar het festival van start met Die Walküre, het tweede deel in de Ring-cyclus met Simon Rattle en Stéphane Braunschweig. Tegelijkertijd werd ook de nieuwe zaal, het "Grand-théâtre de Provence", ingewijd... een ontwerp van de Italiaanse architecten Vittorio Gregotti en Paolo Colao dat plaats biedt aan ongeveer 1350 toeschouwers.

Net zoals in Rheingold vorig jaar, is Willard White weer Wotan. Eva Johansson zingt Brünnhilde. De Wälsungen-tweeling wordt vertolkt door Robert Gambill en Eva-Maria Westbroek.

Recensies:

Arte zal de voorstelling op 5 juli uitzenden. Op de website van het festival kan je al een voorproefje bekijken van de walkurenrit.

Publicatie: zaterdag 30 juni 2007 om 14:13
Rubriek: Nieuws