Il Grand' Inquisitor

Die Fledermaus in Wenen

Ik denk dat je al allerlei toeren moet uithalen om in januari naar Wenen te gaan en dan niet op één of ander moment in een voorstelling van Die Fledermaus terecht te komen. Ik ben daar dus ook niet in geslaagd en zag een voorstelling in de Wiener Volksoper.

De vorige twee Fledermausen die ik zag, waren om verschillende redenen geen echte successen. De voorstelling in Parijs ging roemloos ten onder in de gigantische zaal van de Bastille... en van de georkestreerde schandaalproductie in Salzburg was het ook niet de bedoeling dat iemand daar met een goed gevoel buiten kwam. De productie in de Volksoper is uiteraard totaal anders.

De zangers zijn geen echte topsterren, maar ze vormen een hecht ensemble waarvan iedereen op elkaar ingespeeld is... met als resultaat een sprankelende voorstelling met humor waar vaart inzit. De vrouwen scoorden het best met Bernarda Bobro (Adèle) en Brigitte Jäger (Rosalinde) op kop. Kurt Schreibmayer is een zwakke Eisenstein, maar Klaus Kuttler zingt een goede Dr. Falke. Maar de echte show-stopper is - hoe kan het anders in Wenen - de Frosch van Michael Niavarani, die zijn traditionele kijk op de actualiteit geeft... van de verkiezingen in de US tot de schandalen in St. Pölten.

Al bij al een heel leuke en onderhoudende avond... meer moet dat niet zijn.

Publicatie: vrijdag 14 januari 2005 om 23:08
Rubriek: Operette