Il Grand' Inquisitor

Ariadne auf Naxos in Antwerpen*

Ondanks de coronamaatregelen zet Opera Vlaanderen met Ariadne auf Naxos toch het grote repertoire op het programma, al is het "maar" in een concertante uitvoering. Alejo Pérez dirigeert een - overwegend - uitstekende bezetting.


Ariadne

De bezetting werd aangevoerd door de Argentijnse sopraan Carla Filipcic Holm. Ze zingt een indrukwekkende Ariadne die van meet af aan al je aandacht opslorpt. Intens betoverend in "Ein Schönes war", groots en ontroerend in "Es gibt ein Reich". Het helpt dat ze geen partituur nodig heeft, net zoals Lisa Mostin die het meest uitbundig haar rol uitacteert. Haar Zerbinetta is virtuoos met stralende, en toch warme, topnoten in "Grossmächtige Prinzessin". Zelfs in het duet met de Komponist - "Ein Augenblick ist wenig" - liet ze zich al meteen opmerken.

Die Komponist werd teleurstellend gezongen door Raehann Bryce-Davis. Op zich vind ik haar snel ouderwets vibrato wel leuk. Maar het is spijtig dat ze in de grote lyrischere momenten overschakelt op wauwel-Duits en "Sein wir wieder gut" ontsierd wordt door occasioneel geschreeuw. Een enkel gekraakt nootje niet te na gesproken, is Michael Weinius een goede Bacchus. Maar bij de mannen is het toch weer de jonge bariton Leon Kosavic die met een onaards mooi gezongen Musiklehrer en Harlekin met de prijzen gaat lopen.

Publicatie: woensdag 24 februari 2021 om 22:21
Rubriek: Opera