Il Grand' Inquisitor

IMKEB 2014 - slotconcert in het PSK

De prijzen werden uitgedeeld en dus is het tijd voor de zes eerste laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd om het land af te reizen en concerten te geven. Eergisteren zat het PSK weer stampvol voor één van die slotconcerten.


foto © Hugo De Pril

Terwijl ze in de finale in meer of mindere mate ondersteund werden door het Muntorkest, krijgen ze nu het orkest van Waalse Opera achter zich. Na de pletwals van Roland Böer is Paolo Arrivabeni een verademing. Als we een dirigent als hem hadden gehad die aandacht heeft voor de zangers, hadden we misschien zelfs een andere uitslag gekregen.

Elke helft van de avond werd ingeleid door een ouverture, die van "Stradella" respectievelijk "Nabucco". Daarna volgde een programma met de grootste hits van tijdens de wedstrijd. Zo herhaalde Jodie Devos nog eens Je réchauffe les bons, voor de derde keer alweer, en was Sumi Hwang nog eens Mimi. Hyesang Park bracht Oh, quante volte, wat ze in de eerste ronde toch iets beter gezongen heeft. Yu Shao had Tamino's Dies Bildnis ist bezaubernd schön uitgekozen. Dat werd nog aangevuld met Ecco ridente in cielo, wat niet echt geslaagd was aangezien hij geen Rossini-mitrailleur in zijn keel heeft.

Chiara Skerath hernam Klänge der Heimat. Ik had halvelings verwacht dat ze de Franse versie zou zingen als smaakmaker voor haar Rosalinde in december in de Opéra Comique (waar Jodie Devos trouwens Ida zal spelen). Sarah Laulan flirtte er weer lustig op los als Carmen met L'amour est un oiseau rebelle.

Nieuw ingestudeerde stukjes waren de drie duetjes. Hwang en Skerath zongen Sull'aria uit "Nozze", Shao en Park waagden zich aan Parigi, o cara en Devos en Laulan brachten de Hoffmann-Barcarolle. Als bisnummer eindigden ze met het Libiamo uit "La traviata" met Shao als Alfredo en de twee Koreaanse sopranen als duo-Violetta, terwijl de drie anderen het koor mochten volzingen.

Publicatie: donderdag 12 juni 2014 om 17:27
Rubriek: Concert