Il Grand' Inquisitor

La Cenerentola in Kinepolis

Angelina was de eerste hoofdrol die Joyce DiDonato ooit zong. Gisteren nam ze afscheid van La Cenerentola in de Met-productie van Cesare Lievi, die live geprojecteerd werd in de Kinepolis-cinema's.

In haar interview met gastvrouw Debbie Voigt gaf ze wel geen overtuigende reden waarom ze de rol uit haar repertoire schrapt. Ze zong een fantastische Assepoester, die moeilijk te verbeteren valt. Haar hoogste noten klinken wel nog altijd wat zagerig, maar haar coloraturen zijn verbluffend. De loopjes van "Non più mesta" waren een sterk staaltje van perfect staccatowerk waarbij elke noot hoorbaar was zonder dat ze er één lange glissando van maakte. Haar trillers zijn van een gelijkaardige perfectie. Maar ook de lyrische momenten bracht ze met een superieure stembeheersing.

De rest van de bezetting haalde moeiteloos hetzelfde niveau. De rol van prins Ramiro kent geen geheimen meer voor Juan Diego Flórez. Alle versieringen waren er, de hoge noten exploderen spectaculair mooi. Maar in tegenstelling tot eerdere voorstellingen mocht hij Si, ritrovarlo io giuro niet bisseren. Pietro Spagnoli was een goede Dandini. Hij ratelt wel niet even indrukwekkend als Alessandro Corbelli die een hilarische Don Magnifico zong.

Een mooie afsluiter van het Met-seizoen.

Publicatie: zondag 11 mei 2014 om 17:46
Rubriek: Opera