Il Grand' Inquisitor

Die lustige Witwe in Wenen

De Weense Volksoper staat vooral bekend omwille van zijn uitgebreid operette-repertoire, al staan er dit seizoen ook opera's als Fidelio of zelfs Turandot op het programma. Maar gisteren speelden ze nog eens Die lustige Witwe in de relatief nieuwe, maar toch vrij klassieke, enscenering van Marco Arturo Marelli.


foto © Dimo Dimov

De bezetting haalde wel niet het vocale niveau dat ik ideaal zou willen. Julia Koci heeft niet voldoende zilver in de hoogte voor de rol van Valencienne, maar ze kan wel een paar radslagen uitvoeren tijdens de grisette-scène. Sebastian Reinthaller lijkt constant onder druk te staan als Camille de Rosillon. En Marco Di Sapia zingt dan wel een karakteristieke Danilo, maar klinkt ook genepen in de hoogte. Elisabeth Flechl is daarentegen wel een uitstekende Hanna Glawari, al zingt ze aanvankelijk met veel vibrato.

Maar veel wordt goedgemaakt door de speelvreugde en de naturel waarmee dit ensemble Die lustige Witwe uitvoert... naast de onweerstaanbare muziek van Franz Lehar, die nu nog altijd door mijn hoofd speelt. Een en ander maakte dat ik neuriënd de Volksoper verliet.

Publicatie: donderdag 10 april 2014 om 07:43
Rubriek: Operette