Il Grand' Inquisitor

Elena Prokina in Gent

Zij het met een week vertraging... maar toch nog een paar woorden over het Liedrecital dat de Russische sopraan Elena Prokina en haar pianist Semion Skigin verleden week maandag in de Gentse Opera gegeven heeft.

Elena Prokina heeft een typisch Russische stem: groot, vol, een beetje nasaal, ... perfect dus voor een avondje Russische liederen: Glinka en Tchaikovski voor de pauze, Rachmaninov erna. Met een dergelijk programma is de taal onvermijdelijk een handicap, maar ze slaagt er toch in om de sfeer van elk lied duidelijk over te brengen. In het magazine van de Vlaamse Opera had ze trouwens beloofd om elk lied "te behandelen als een kleine opera"... en dat doet ze dan ook. Zelfs soms een beetje te nadrukkelijk bereidt ze elk lied voor met een ingetogen stilte om in de sfeer te komen. Hierdoor gaat het groter organisch geheel van de gekozen liederen enigszins verloren, maar het resultaat mocht er wel zijn.

Klara zendt het recital volgende week maandag uit... en wie meer wil weten over deze sopraan, kan terecht op haar tweetalige website www.prokina.com.

Publicatie: woensdag 23 oktober 2002 om 18:37
Rubriek: Liedrecital