Il Grand' Inquisitor

Opéra Royal de Wallonie 2013-2014

Tegelijkertijd met de Vlaamse Opera maakte ook de Waalse Opera haar seizoen bekend. Zoals gewoonlijk is het weer een zeer Italiaans programma, maar ook met twee Franse en twee Duitse opera's.

Er worden twee Verdi's geprogrammeerd. Ruggero Raimondi gaat Attila regisseren, met Renato Palumbo in de orkestbak. Michele Pertusi zingt de titelrol, Giovanni Meoni is Ezio en Giuseppe Gipali is Foresto. De moordende partij van Odabella zal vertolkt worden door Makvala Aspanidze. Voor Aida hebben ze een dubbele bezetting met Barbara Frittoli en Isabelle Kabatu (Aida), Stuart Neill en Rudy Park (Radames), Mark Rucker en Carlos Almaguer (Amonasro). Paolo Arrivabeni dirigeert.

Van Donizetti krijgen we Maria Stuarda Martine Reyners en Elisa Barbero als Maria en Elisabetta. Stefano Mazzonis di Pralafera zal Rossini's La gazzetta regisseren met Cinzia Forte als Lisetta. De Luikse intendant gaat ook La Grande-Duchesse de Gérolstein onder handen nemen tijdens de traditionele kerstoperette. Sonia Ganassi zal de Groot-hertogin vertolken, Alexise Yerna krijgt ook twee voorstellingen. De tweede Franse opera is Roméo et Juliette gedirigeerd door Patrick Davin met Aquiles Machado en Annick Massis als het liefdeskoppel.

Met Die Entführung aus dem Serail maakt Christophe Rousset zijn debuut in Luik. Alfredo Arias regisseert een bezetting aangevoerd door Maria Grazia Schiavo (Konstanze) en Wesley Rogers (Belmonte). Franz Hawlata zal Osmin zingen. Hawlata komt een paar maanden later terug als Rocco in Fidelio. Verder zullen we ook Deborah Voigt terughoren als Leonore, Zoran Todorovich zal Florestan zingen.

Publicatie: donderdag 25 april 2013 om 14:37
Rubriek: Toekomstmuziek